A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mától kerülnek forgalomba a veszélyhelyzet hősei előtt tisztelgő 10 és 20 forintosok: itt vannak az első fotók az érmékről

Hétfőn éjjel jelentette be a Magyar Nemzeti Bank, hogy érmesorozattal tisztelegnek a veszélyhelyzetben helytálló hősök előtt. Tíz- és húszforintosokon emlékeznek meg róluk.

Összesen kétmillió tízforintost és ugyanennyi húszforintost hoznak forgalomba július 14-től.

Egyik oldalán ugyanúgy az érme értéke lesz látható, ám a másik oldalán – tisztelgésként – a Magyarország felirat és a 2020-as dátum mellett a „Tisztelet a hősöknek” feliratot olvashatjuk majd, valamint egy sematikus ábrázolást is megjelenítenek rajta a veszélyhelyzetben helytálló, különböző foglalkozású emberekről, szív alakot formázva.

Az érmén kivehető egy ápoló alakja, amely az egészségügyi dolgozókat szimbolizálja, valamint egy rendőri alak, aki a rendőrség összes dolgozóját képviseli, illetve egy munkássisakra hasonlító fejfedőt viselő embert is láthatunk rajta, aki lehet akár egy tűzoltó is:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések