A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMBTQ mentes övezet szerene lenni egy lengyel kisváros

A lengyel Konskowola város lakói úgy érzik, az EU zsarolni próbálja őket – számol be a Reuters. 

Több száz kisvároshoz hasonlóan Konskowola városa is csatlakozott az LMBTQ-mentesség programjához, amivel a lengyel konzervatívok az iskolákban zajló “érzékenyítő” homoszexuális politikai propaganda terjeszkedését akarják visszaszorítani. Radoslaw Gabriel Barzenc, a városi tanács tagjaként az alábbi nyilatkozatot tette:

A megszorításokat csak azért helyezték kilátásba, mert az emberek kifejezik a véleményüket. Ez nem diszkrimináció? Valóban ez volna az európai tolerancia? Én nem hiszem. Elképzelhetetlennek tartom, hogy meghajoljunk a zsarolás előtt.

A homoszexuális propaganda agresszív terjeszkedését a lengyel állam oktatással és neveléssel igyekszik ellensúlyozni, mióta a Jog és Igazságosság pártja a tradicionális értékeket és a családok melletti kiállást tűzte ki célul. A jogállami normákhoz kötött támogatási rendszer kritikusai közé tartozik Andrzej Duda lengyel miniszterelnök is, aki szerint nem egyértelmű, hogy beszélhetünk-e jogállami normákról ott, ahol azokat egy szűk csoport óhajtja meghatározni Európa egészének, tekintet nélkül a lokális önrendelkezés jogára.

Konskowola politikai állásfoglalását könnyen a város kulcsberuházásai bánhatják: a virágtermesztésből élő kisváros öntözőrendszereit EU-s forrásokból tervezte felújítani.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések