A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lila hagymás húsgolyók nyárson sütve: grillezve még finomabb

Kóstoltad már a fűszeres húsgolyót grillezve? Remek ötlet a következő kerti partira!

A csevapon kívül is készülhet darált húsból isteni grillétel! A klasszikus húsgombócokat a kevéske füst és a parmezán még izgalmasabbá teszi. Húzz a nyársra még lila hagymát is a teljesebb élvezetért! A húst nem kell pácolni, ha összekevered, rakhatod is a grillre, ahol villámgyorsan átsül.

Hozzávalók:

> 70 dkg darált marhahús
> 3 evőkanál zsemlemorzsa
> 5 dkg parmezán
> 2 db lila hagyma
> 2 gerezd fokhagyma
> 1 db tojás
> só
> bors
> olívaolaj

Elkészítés:

A nyárshoz a fapálcikákat áztasd meleg vízbe legalább fél-egy órára, így kevésbé törnek, és könnyebben tudsz bánni velük. A darált húst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a parmezánt és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapj.

Vizes kézzel gyúrj három-öt centis húsgolyókat. A lila hagymát pucold meg, szeleteld fel, majd a húsgolyókkal felváltva húzd a nyársra. Forrósítsd fel a grillsütőt, kend meg olívaolajjal, és forgatva süsd a húsgombócokat oldalanként két-két percig. Amikor szép aranybarnák, leveheted a grillről. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is érdemes megszórni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések