A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lemondásra kényszerítette a BVK vezetőjét Kerpel-Fronius Gábor, hogy a saját emberét hozhassa helyzetbe

Lemondatta Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnökét. Szalai Piroska elmondása szerint választhatott: „közös megegyezéssel” távozik, vagy a BVK nem tud fizetni dolgozóinak. Kerpel-Fronius ezután saját emberét ültette az elnöki posztra, és komoly vádakkal illette Szalait. Kinek van igaza? Utánajártunk!

„Annak érdekében, hogy a támogatási szerződés az eredeti terveknek megfelelően az áprilisi közgyűlés napirendjére kerüljön, mindenképpen szükségesnek tartjuk, hogy csütörtökig lezárjuk ezt a kérdést” – ez a mondat olvasható az egyik levél végén, amelyet Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes irodavezetője, Kabos Eszter küldött Szalai Piroskának, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány azóta lemondott elnökének. Az említett „kérdés” pedig Szalai Piroska lemondása a BVK éléről, amelyet a Momentum politikusa kezdeményezett.

Magyarul a főváros egyik vezetője

közvetve a kuratóriumi elnök lemondását szabta feltételként egy hozzá tartozó közalapítványnak járó támogatás kifizetéséhez.

Az egész az őszi önkormányzati választáson kezdődött, ahol Karácsony Gergely főpolgármesterré választását és számos kerületben elért ellenzéki győzelmet követően az ellenzéki összefogás pártjai saját kádereikkel töltötték fel a fővárosi cégek, alapítványok, testületeit.

A pártok leosztották maguk között a pozíciókat, de a Momentumnak kevés maradt a tortából: a Karácsonnyal szemben az előválasztáson elbukó Kerpel-Fronius megkapta ugyan a hangzatos nevű „okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes” tisztséget, ám ez a pozíció nem sok tényleges hatalommal jár. Kivétel talán a BVK, amelynek kuratóriumát Szalai Piroska vezette.

A teljes cikk itt olvasható el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések