A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leégett egy 249 éves templom Kaliforniában

Szombaton a kora reggeli órákban riasztották a tűzoltókat a kaliforniai San Gabriel Missziós Templomhoz. A lángokat sikerült megfékezni, ám a tűz okát még vizsgálják.

A hatalmas lángok a templom tetején lobbantak fel, majd elérték a bejáratot is. Amikor a tűzoltók behatoltak az épületbe, a tető és a mennyezet darabjai elkezdtek lehullani. Nagyjából 80 tűzoltó harcolt a tűz ellen három órán át, míg végül sikerült eloltaniuk.

„A tűz kezdeti szakaszában a tűzoltók képesek voltak eltávolítani a történelmi tárgyakat és néhány műalkotást a lángok útjából” – mondta Steven Wallace tűzoltóparancsnok a CNN-nek. „Miután sikerült eloltani a tüzet a tetőn, a tűzoltók visszatértek a régi templom épületébe, majd egy hatalmas állványt készítettek, hogy megszüntessék a tűz vízszintes terjedését az oltárnál, megkímélve az 1700-as évek végéből származó tárgyakat."

Szerencsére senki sem tartózkodott a tűz fellobbanásakor a templomban, illetve egy tűzoltó sem sérült meg.

A templom Instagram-oldalán köszönték meg a tűzoltók munkáját: „Köszönetet mondunk San Gabriel tűzoltóságának és minden támogató városnak, amely részt vett a tűz eloltásában. A tűz megállítására irányuló erőfeszítéseik megmentették az oltárunkat”.



A templomban nemrégiben kezdték el a felújítási munkálatokat, amelyet a kapott adományokból finanszíroztak, ám a tűz miatt nagyobb felújításra lesz szükség, mint gondolták. Pár hete még a munkálatokról osztottak meg képet:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések