A tejszínes, krémes, csupa gyümölcsös fagyi a legjobb hűsítő kánikulai napokon.
Ezt a mennyei fagyit nem kell főzni, csak turmixolni. Különféle friss bogyós gyümölcsökkel fantasztikus. Még van eper, de már ott piroslik a piacon a málna és a ribizli is, áfonyához pedig szinte egész évben hozzájuthatsz. Pár perc alatt összeállítod, és osztatlan sikert aratsz vele. Tálaláskor tejszínhabot is kínálhatsz hozzá.
Hozzávalók:
10 dkg málna
10 dkg ribizli
10 dkg áfonya
10 dkg eper
8 dkg cukor
2 dl tejszín
1 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A ribizlit szedd le a száráról, az epret csumázd le, és a többi gyümölccsel együtt mosd meg, majd rakd egy turmixgépbe. Tedd hozzá a tejszínt, a joghurtot, a citrom levét, a kétféle cukrot, majd keverd simára. Kanalazd át a gyümölcsös keveréket jól zárható dobozba, és rakd a fagyasztóba.
Pihentesd legalább egy éjszakán át. Tálalás előtt kicsivel vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben tudd adagolni.
0 Megjegyzések