A húsos-zöldséges lasagne könnyű, mégis nagyon tartalmas.

A többféle zöldség, a tejszínes szósz és a csirke jól harmonizálnak ebben a rakott tésztában. Ha maradt a hétvégéről sült csirke, azt is felhasználhatod hozzá.

Az olaszok egyik kedvenc tésztaételéhez a lasagnelapokat nem kell előfőzni. Bármilyen zöldséget tehetsz bele a szezontól és az ízlésedtől függően.

Hozzávalók:

> 50 dkg csirkemell
> 50 dkg lasagne tészta
> 20 dkg sajt
> 10 dkg vaj
> 1 cukkini
> 1 padlizsán
> 5 dl tej
> 3 dl tejszín
> 4 evőkanál liszt
> 4 gerezd fokhagyma
> 1 vöröshagyma
> só
> bors
> szerecsendió
> olaj

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Önts rá fél-egy deci vizet, majd párold tíz percig. A cukkinit és a padlizsánt karikázd fel, és kevés olajon süsd át pár perc alatt. Ha szükséges, a paradicsomot is darabold fel.

A mártáshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, a tejszínt és a tejet. Kis lángon pár perc alatt főzd sűrűre, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Egy magasabb falú jénai vagy tűzálló tál aljába kanalazz kevés mártást. Rakj le egy réteg tésztát, majd arra tedd a húst, a különféle zöldséget, és önts rá tejszínes masszát. Folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre mindenképpen mártás kerüljön. Reszeld rá a sajtot, tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek