A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Osztrák kancellár: a veszélyt még nem sikerült elhárítani

Ausztria könnyebben túljutott a koronavírus-járvány okozta válságon, mint más országok, ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy a veszélyt még nem sikerült elhárítani - jelentette ki az osztrák kancellár szerdán.

Sebastian Kurz kiemelte, utoljára április közepén lehetett olyan magas számokat látni, mint amilyeneket mostanában tapasztalni az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzötteket illetően. Nemrég többször is előfordult, hogy egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg.

Elmondta, hogy jelenleg elsősorban a regionális gócpontok felszámolására helyezik a hangsúlyt, s leszögezte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a járvány ne terjedjen el futótűzként az egész országban.

Ausztriában eddig 18 513 ember koronavírustesztje lett pozitív, közülük 16 721-en meggyógyultak, míg 706-an belehaltak a betegségbe. Jelenleg 1086 aktív beteget tartanak nyilván. Az elmúlt 24 órában 92 új fertőzöttet diagnosztizáltak, a legtöbbet Felső-Ausztriában (32) és Bécsben (29).

Felső-Ausztriában a hivatalokban és a nyilvános zárt helyeken, így az üzletekben és a vendéglátóhelyeken ismét kötelezővé tették a szájmaszkot, és a legalább egyméteres távolság megtartását is szigorúbban ellenőrzik majd.

Bécsben naponta kétezer koronavírustesztet végeznek el. A 1450-es telefonszámon továbbra is jelentkezhetnek azok, akik tüneteket észlelnek.

Karintia tartományban a járvány esetleges felgyorsulásának megelőzése érdekében péntektől a turisztikai központok nyilvános helyein este 9 és hajnal 2 óra között ismét kötelezővé teszik a szájmaszk viselését.

Salzburgban újabb gócpontot fedeztek fel: a Vöröskereszt idősotthonában az egyik gondozónő fertőződött meg, aki négy kollegáját, illetve az intézmény több lakóját, valamint két családtagját is megfertőzte. Egy másik salzburgi idősotthonban is beteg lett az egyik dolgozó, s a két eset a feltételezések szerint összefügghet egymással. Salzburgban ezen felül még öt fertőzöttet diagnosztizáltak, egyikük nemrég tért vissza Boszniából.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések