A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű túrós, erdei gyümölcsös pite: vastag, túrós töltelékkel, sok gyümölccsel

A jól sikerült pitét nehéz felülmúlni! Különféle erdei gyümölcsökkel és édes túrótöltelékkel a legjobb nyári desszertek egyike.

A mennyei, házias túrós pitét is lehet fokozni: lédús erdei gyümölcsökkel, morzsával étvágygerjesztőbbé teheted. Jól megy hozzá a szeder, a ribizli, az áfonya és a szamóca. A sütiben tökéletes harmóniát alkotnak a kissé savanykás gyümölcsök a kellemesen édes túrós töltelékkel. Langyosan, egy gombóc fagyival a legfinomabb.

Hozzávalók:

A tésztához
> 25 dkg liszt
> 10 dkg vaj
> 6 dkg cukor
> 2 teáskanál sütőpor
> 0.5 dl tej
> 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez
> 50 dkg túró
> 40 dkg erdeigyümölcs-keverék
> 10 dkg cukor
> 2 db tojás
> 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Öntsd hozzá a tejet, szórd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd dolgozd össze a tésztát. Vegyél el belőle egy keveset, majd a nagyobb tésztát nyújtsd ki, és simítsd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe.

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd a villával átnyomkodott túróhoz. Rakd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd dolgozd össze. A fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a túróhoz. Kend a masszát a tésztára, majd szórd meg bogyós gyümölcsökkel, és morzsold a tetejére a tésztát. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések