A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kívül ropogós, belül omlós mustáros sült oldalas: a hús lejön a csontról

A mustáros sült oldalassal tényleg jóllakik a család. Ha szereted a kicsit zsírosabb húst, ennél jobbat nem is készíthetnél.

Az igazán jó sült oldalas alapja a kiváló minőségű hús. A pácon is sok múlik, nemcsak ízesebb lesz tőle az oldalas, de puhábbá, omlósabbá is válik. Ha egészben sütöd, várd meg, míg kicsit hűl, akkor nagyon szépen tudod majd szeletelni. Nehogy kidobd a maradék zsírt, kenyérre is tökéletes!

Hozzávalók:

1 kg oldalas
5 gerezd fokhagyma
0.5 dl olaj
2 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
1 dl sör

bors

Elkészítés:

Az oldalast hagyhatod egyben, de vághatod nagyobb darabokra is. Mosd meg, és törölgesd szárazra. A mustárt keverd össze a zúzott fokhagymával, a ketchuppal, az olajjal, ízlés szerinti sóval, borssal, majd kend a húsra. Takard le, és pihentesd legalább két órán át a hűtőben.

Pácolás után rakd az oldalast zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Fedd le alufóliával, és 200 fokos sütőben süsd körülbelül egy-másfél órán át. Közben forgasd meg, és locsolgasd sörrel. Pár percig pirítsd még fólia nélkül.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések