A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kínai kémnők csábítottak el brit politikusokat: döbbenetes titkokhoz jutottak hozzá

Egy botránykönyvtől zajos Nagy-Britannia. A kötetben számos olyan esetet írnak le, amikor a javarészt kínai kémnők csavarták el befolyásos brit politikusok fejét, így férve hozzá súlyos titkokhoz.

A módszer pofonegyszerű volt: a nők csupán elcsábították a célpontokat, majd megszerezték azokat az adatokat, amelyeket a kommunista szuperhatalom fel tud használni.

Az orosz Maria Butina bár a végén lebukott, míg kémkedett, hasznos infókat szerzett. / Fotó: GettyImages

Az egyik csapdába csalt politikus Boris Johnson jobbkeze volt.

Ian Clement, London egykori alpolgármestere is áldozatul esett. / Fotó: GettyImages 

– Amikor megnyitottuk a Brit Házat a pekingi olimpián, engem küldtek ki előadást tartani. Beszédbe elegyedtem egy nővel, és néhány pohár után a szállásomon kötöttünk ki. Onnantól nem emlékszem semmire, reggel tértem magamhoz iszonyatos fejfájással. A mobilomról letöltötte az adatokat, és több papír is hiányzott, amit magammal vittem – nyilatkozta az eset után Ian Clement.

Az orosz Anna Chapman éveken át szállított információkat Oroszországnak Angliából. / Fotó: GettyImages

Néhány éve egy másik brit parlamenti képviselő szeretőjéről is kiderült, hogy rendszeresen küldött haza adatokat Oroszországba. Mind közül a legismertebb „végzet asszonya” azonban Mata Hari volt, a táncosnő, aki a francia tisztek bizalmába férkőzve a németeknek kémkedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések