Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kínai édes, savanyú csirkecomb: a szószhoz sem kell igazán különleges hozzávaló

Az édes, savanyú szósz a csirkecombhoz is remek választás, és nem kell a boltban megvenned, hisz egyszerűen összedobhatod.

A csirkecombhoz jól illenek a különféle pácok, mártások. Ha szereted a keleti ízeket, az édes-savanyú szósz is nagy kedvenc lesz. A házi változatot könnyen az ízlésedre formálhatod. Hihetetlenül egyszerű, és nincs szükség hozzá különleges hozzávalókra. 

Hozzávalók:

8 db csirkecomb
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
1 evőkanál Worcester-szósz
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál fehér ecet
1 mokkáskanál gyömbér
1 gerezd fokhagyma

borsó

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradt rajtuk szőr, távolítsd el. Ha nem szereted a bőrt, le is szedheted. Keverd össze egy tálban a szósz hozzávalóit, így az ecetet, a paradicsompürét, a szójaszószt, a mézet, a Worcester-szószt, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a borsot, a sót, és kend be vele a combokat. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órán át.

A húst megsütheted sütőben, ebben az esetben körülbelül 45-55 perc alatt készül el. Ha kéznél van a grillrács, érdemes arra tenni, körülbelül 25 perc múlva puhul és pirul meg. Közben pedig gyakran forgasd meg a húst.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések