A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kést tartottak a nyakához, megverték és kirabolták az otthonába

Előre kitervelten és felfegyverkezve rabolt két férfi egy lakásba bejutva a vád szerint; a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség letöltendő fegyházbüntetést indítványoz velük szemben.

 A vádirat szerint a vádlottak, egy huszonegy és egy harmincnégy éves férfi, eltervezték, hogy fenyegetéssel és erőszakkal szereznek pénzt egy lakásból, ahol nagyobb összegű készpénzre számítottak. A két férfi 2019. október 6-án az esti órákban, meg is jelent egy XX. kerületi lakásnál, ahol az ajtót nyitó férfit a harmincnégy éves férfi – „beszélgessünk már egy kicsit” szavak kíséretében betolta a lakásba.

Az előszobában a huszonegy éves támadó elővett egy ívelt pengéjű kést, azt a sértett nyakához tartotta és pénzt követelt, a kényszer alatt álló férfit az idősebb rabló meg is ütötte. A terheltek a lakásban értékek után kutatva készpénzt és mobiltelefonokat szereztek, valamint a fiatalabb támadó a szintén a lakásban tartózkodó másik férfit – társa támogató jelenléte mellett – egy gumicső darabbal ütlegelni kezdte. Az egyik sértett ki tudott menekülni a lakásból, a vádlottak azonban utána szaladtak, közrefogták, és a gépkocsijukba ültették. A sértett innen is kiszabadult, azonban a két férfi ismét utolérte, a fiatalabb bántalmazta, majd a terheltek elhagyták a helyszínt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a két támadóval szemben felfegyverkezve elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság előtt.

A kerületi ügyészség letöltendő fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélést indítványozott a vádiratában. Az ügyben a halmazati szabályok alapján öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés kiszabására van lehetőség.

A két vádlott közül a fiatalabb jelenleg letartóztatásban van, társa korábban állt kényszerintézkedés hatálya alatt.

Az elkövetéshez eszközként használt késről a rendőrség által készített fénykép a mellékletben elérhető.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések