A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony pártja, a Párbeszéd volt Békés megyei elnöke újraalakította a korábban feloszlott békéscsabai Jobbikot

A Párbeszéd korábbi Békés megyei elnökének, Csonki Dávidnak a közreműködésével újraalakult a januárban feloszlott békéscsabai Jobbik. A néhai radikális, de később a balliberális oldallal eggyé olvadó párt mára totálisan eljelentéktelenedett: úgy látszik, Gyurcsány Ferenc és szövetségesei azt csinálnak Jakab Péterékkel, amit csak akarnak.

Miután a januári kongresszuson Jakab Pétert választották meg a Jobbik elnökének, a párt békéscsabai csoportja egy nappal később fel is oszlatta magát.

Reméljük a Jobbik egyszer majd visszatalál az eredeti útra

– írták akkor búcsúközleményükben.

A Mi Hazánk Mozgalom helyi alapszervezete üdvözölte a lépést

A Mi Hazánk békéscsabai alapszervezete szerint a most feloszlott csoport elismerte, hogy letért eredeti útjáról, a nemzeti érdek képviseletéről, ezért nem is lehetett más út, mint a megszűnés.

“A Jobbik megszűnése remélhetőleg véget vet a megosztottságnak a nemzeti oldalon, hiszen most már minden nemzeti érzelmű békéscsabai lakos számára nyilvánvalóvá válhat: egyetlen olyan párt van ma városunkban, amely őszintén képviseli a magyarság érdekeit, ez pedig a Mi Hazánk Mozgalom” – írták közleményükben.

Karácsony embere Jobbik-csoportot alapított

Fél év telt el, mire a pártközpontnak sikerült feltámasztania az alapszervezetet, amely egykoron egyébként az egyik legnagyobb taglétszámú volt. Az attrakció nem akárhogyan sikerült: az biztos, hogy sokáig emlékezetes marad.

“Tisztelt csoporttagok! A mai nappal Stummer János segítségével Békéscsabán új Jobbik alapszervezet alakult. A Viharsarokban is sokan vagyunk akik változást akarnak, egy olyan országot ahol fontos a vidék is, a nemzeti értékeink és egy élhető fejlődő térség részesei akarunk lenni” – jelentette be a párbeszédes Csonki Dávid a csoportalapítás hírét az egyik, Jakab Pétert támogató közösségi fórumon. Ezt követően az alapszervezet is kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, hogy “a tagok elszántan dolgoznak majd a nemzet érdekeit szem előtt tartva egy élhető, fejlődő térségért”, továbbá várják a tagok és szimpatizánsok jelentkezését.


A mai nappal én is jelentkeztem a Jobbikba

– tette hozzá Csonki Dávid.

A Jobbik-csoport alapító Csonki korábban szép karriert futott be Karácsony Gergely pártjában.Tavaly novemberben a Párbeszéd Békés megyei elnökének nevezték ki, az önkormányzati választáson képviselőjelöltként indult.

A párbeszédes politikus nagyon büszke volt arra is, hogy a Parlamentben Gyurcsány Ferenccel, Békéscsabán pedig Kocsis-Cake Olivioval találkozott:

2 nap alatt 2 PARLAMENTI képviselővel találkoztam. Tegnap Gyurcsány Ferenccel a DK elnökével, ma Kocsis-Cake Olivio járt Békéscsabán.

Olivioval, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével, együtt tartottunk fórumot a Jaminai Közösségi házban” – tette hozzá.

Az utóbbi években már egyáltalán nem szokatlan, hogy a baloldali politikusok átsorolnak a Jobbikba. Említhetnénk például Szaponyos Anettet, aki korábban a Párbeszéd ifjúsági szervezetének, a ZöldFrontnak volt az elnökségi tagja, mielőtt Jakab Péter asszisztensévé vált volna.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések