Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kakukkfüves, fokhagymás csirkemell: sütőben és grillezve is isteni

Ha odafigyelsz, a csirkemell a grillen sem válik szárazzá. A fokhagymás, kakukkfüves pác is segít, hogy szaftos legyen a tányéron is.

Bár a legtöbben zsírosabb húsokat grilleznek, érdemes a csirkemellel is próbálkozni. Egy jól megválasztott páccal már sokat teszel azért, hogy ízletesebb és szaftosabb legyen a hús. Grillezd a csirkemellet magas hőfokon, és kenegesd páccal vagy olajjal! Ha szereted a bőrét, hagyd rajta nyugodtan! Rakj a grillrácsra zöldségeket is, így a köretkészítést könnyen letudhatod! Ha nincs kéznél grillsütő, tedd csak a melleket a tepsibe!

Hozzávalók:

> 4 db csirkemell
> 2 ág kakukkfű
> 4 gerezd fokhagyma
> 0.5 dl olaj
> 1 teáskanál citromlé
> só
> bors

Elkészítés:

A csirkemelleket alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a citromlével, a borssal, majd kenegesd be vele a húst. Érdemes pácolni legalább egy órán át, hogy az ízek jól átjárják.

Ezt követően rakd a felforrósított, olajjal megkent grillre, és állandóan forgatva süsd meg. A vékonyabb szeletek oldalanként hat-hat, a vastagabbak nyolc-tíz perc alatt sülnek át. Közben is érdemes kenegetni a maradék páclével. A grillről levéve pihentesd 10 percig, utána vágd csak fel.

Ha sütőben készítenéd, 200 fokon körülbelül 40 perc alatt puhul és pirul meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések