A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jót akart, de hatalmas kockázatot vállalt az az autós, aki a baleset helyszínéről vitte kórházba a sérülteket – videó

Egy jó szándékú autós vitte kórházba a sérülteket egy baleset helyszínéről, ám a mentők szerint kockázatos lehet az efféle segítségnyújtás.

Tűzoltók dolgoztak egy, a tetejére borult autó mellett az M86- os autóúton Hegyfalunál; egy osztrák család utazott a kocsiban Szombathely felé kedden.

Az autó egy kanyarban kisodródott, majd egy darabig a kavicságyon haladt, végül a sofőr elrántotta a kormányt. A hirtelen mozdulattól a jármű először a belső szalagkorlátnak ütközött, onnan visszapattant, végül az út szélén felborult – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Az autóban utazó szülők és vérző kisfiuk ki tudtak menekülni a roncsból, sőt, mentőt hívtak, ám közben egy civil autós a család segítségére sietett. A jó szándékú sofőr kórházba szállította a sérülteket, viszont a mentők szerint az ilyesfajta cselekedet kockázatos is lehet.

Állításuk szerint újabb baleset is történhet, ha a segíteni vágyó autós sietve közlekedik a sérültekkel a kórházba. Feszült lesz, ezért kevésbe tud koncentrálni, ráadásul megkülönböztető jelzés nélkül amúgy sem kap szabad utat. Emellett a sérültek olyan sokkban lehetnek a baleset után, hogy nem is érezhetik a belső sérüléseiket, míg a mentősök észlelhetik azokat.

A legjobb, amit tehetünk egy baleset következtében, ha hívjuk a 112-es segélyhívó számot, így a helyszínen el tudják látni a sérülteket.

Találkoztunk már olyan esettel is, amikor a kórházba egy rendkívül súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérülttel állított be egy civil jármű, majd ez a sérült az ellátatlanság miatt meg is halt

– nyilatkozta Kőcse Tamás vezető mentőtiszt a RTL Klubnak.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések