Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Immunerősítő, sűrű francia hagymaleves - A receptet párizsi ismerősöktől kaptuk

A hideg napokon a laktató, zamatos francia hagymaleves tökéletes fogás.

Ha úgy érzed, szükséged van immunrendszered erősítésére, netán csak egy zamatos, laktató levesre vágysz, ennél jobbat nem is kívánhatnál. A francia hagymaleves egyszerűsége ellenére elképesztően ízletes. A lassan karamellizálódó hagymától a leves kicsit édeskés lesz. Nem hiányozhat róla a sajtos pirítós sem.

Hozzávalók:

4 db vöröshagyma
2 db póréhagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2 db leveskocka
1.5 dl száraz fehérbor
0.5 teáskanál bors
1 késhegynyi szerecsendió


Tetejére
20 dkg ementáli sajt
20 dkg kenyér

Elkészítés:

A hagymát tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra vagy szeletekre. Dobd az olvasztott vajra, és párold rajta kis lángon 25 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor megkaramellizálódik, tehát szép barnás lesz a színe, szórd rá a lisztet. Öntsd fel a borral, körülbelül egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.

Hintsd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és forrald össze az egészet 15 perc alatt, hogy az alkohol elpárologjon belőle, a leves pedig besűrűsödjön. A tetejére rakj pirítóst, és szórd meg bőségesen sajttal. Akkor az igazi, ha ráolvad. Forrón tálald, cipóban még finomabb.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések