A hideg napokon a laktató, zamatos francia hagymaleves tökéletes fogás.
Ha úgy érzed, szükséged van immunrendszered erősítésére, netán csak egy zamatos, laktató levesre vágysz, ennél jobbat nem is kívánhatnál. A francia hagymaleves egyszerűsége ellenére elképesztően ízletes. A lassan karamellizálódó hagymától a leves kicsit édeskés lesz. Nem hiányozhat róla a sajtos pirítós sem.
➤ 2 db póréhagymaHa úgy érzed, szükséged van immunrendszered erősítésére, netán csak egy zamatos, laktató levesre vágysz, ennél jobbat nem is kívánhatnál. A francia hagymaleves egyszerűsége ellenére elképesztően ízletes. A lassan karamellizálódó hagymától a leves kicsit édeskés lesz. Nem hiányozhat róla a sajtos pirítós sem.
Hozzávalók:
➤4 db vöröshagyma➤ 2 evőkanál vaj
➤ 2 evőkanál liszt
➤ 2 db leveskocka
➤ 1.5 dl száraz fehérbor
➤ 0.5 teáskanál bors
➤ 1 késhegynyi szerecsendió
➤ só
Tetejére
➤ 20 dkg ementáli sajt
➤ 20 dkg kenyér
Elkészítés:
A hagymát tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra vagy szeletekre. Dobd az olvasztott vajra, és párold rajta kis lángon 25 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor megkaramellizálódik, tehát szép barnás lesz a színe, szórd rá a lisztet. Öntsd fel a borral, körülbelül egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát.Hintsd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és forrald össze az egészet 15 perc alatt, hogy az alkohol elpárologjon belőle, a leves pedig besűrűsödjön. A tetejére rakj pirítóst, és szórd meg bőségesen sajttal. Akkor az igazi, ha ráolvad. Forrón tálald, cipóban még finomabb.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések