Nincs nyár és strandolás főtt kukorica nélkül. Legyen a tiéd is tökéletes, tehát édes és roppanós!
Ha tökéletes kukoricát választasz, már nyert ügyed van. A zsenge csemegekukorica az igazán finom, hisz kellemesen édes, ráadásul gyorsabban megfő, mint a magas keményítőtartalmú takarmánykukorica. Fűszerezni sem nagyon kell, csak sóval is remek csemege. Érdemes azonban vajjal megkenve is kipróbálni.
* só
A kukoricáról távolítsd el a csuhét, és tisztítsd meg a szálaktól is. A zöld héjakkal együtt mosd meg. A nagyobb csöveket érdemes kettétörni. A fazék aljára rakd a héjak felét, arra tedd a kukoricát, majd fedd be a maradék csuhéval. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent.
Közepes lángon főzd meg a kukoricát 15-30 perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, ellenőrizd a szemeket. Szúrj az egyikbe egy hegyes kést, vagy kóstold meg. Ha puha, lezárhatod a tüzet. Lefedve, a vízben hagyd hűlni egy kicsit. Tálalás előtt sózd csak meg, így biztosan nem keményednek meg a szemek.
Ha tökéletes kukoricát választasz, már nyert ügyed van. A zsenge csemegekukorica az igazán finom, hisz kellemesen édes, ráadásul gyorsabban megfő, mint a magas keményítőtartalmú takarmánykukorica. Fűszerezni sem nagyon kell, csak sóval is remek csemege. Érdemes azonban vajjal megkenve is kipróbálni.
Hozzávalók:
* 6 cső kukorica* só
Elkészítés:
Vásárláskor jól nézd meg a kukoricákat. Csak világosabb szemű, egészséges, telt csöveket válassz. Ha könnyen bele tudod mélyeszteni a körmödet a szemekbe, akkor bátran megveheted. Ha lehet, még a vásárlás napján főzd is meg.A kukoricáról távolítsd el a csuhét, és tisztítsd meg a szálaktól is. A zöld héjakkal együtt mosd meg. A nagyobb csöveket érdemes kettétörni. A fazék aljára rakd a héjak felét, arra tedd a kukoricát, majd fedd be a maradék csuhéval. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent.
Közepes lángon főzd meg a kukoricát 15-30 perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, ellenőrizd a szemeket. Szúrj az egyikbe egy hegyes kést, vagy kóstold meg. Ha puha, lezárhatod a tüzet. Lefedve, a vízben hagyd hűlni egy kicsit. Tálalás előtt sózd csak meg, így biztosan nem keményednek meg a szemek.
0 Megjegyzések