Hirdessen itt

Így készül az igazi csevap Szerbiában: a kevés bárányhústól lesz tökéletes

A grillezett, fűszeres kolbászka, a csevap otthon is könnyen elkészíthető, jó kiadós és ízletes. Mindenki odalesz érte, aki megkóstolja.

A messze földön híres csevap hasonlít a román micsre, sőt a mi fasírtunkra is. Igaz, a formája kicsit más, és grillen sütve a legfinomabb. A szerbek és a horvátok hagyományos ételének legfőbb titka a jó minőségű, zsírosabb hús. Legtöbbször a marha és a sertés mellé bárányhús is kerül. Mindenkinek megvan a bevált receptje, ebben biztosan nem fogsz csalódni. A húst lehetőleg kétszer daráld le!

Hozzávalók:

> 40 dkg marhahús
> 20 dkg sertéshús
> 15 dkg bárányhús
> 1 db vöröshagyma
> 3 evőkanál petrezselyem
> 4 gerezd fokhagyma
> 1 evőkanál pirospaprika
> 2 evőkanál víz
> 1 mokkáskanál szódabikarbóna
> 2 teáskanál só
> 1 teáskanál bors
> zsemlemorzsa

Elkészítés:

A háromféle húst rakd egy tálba. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, a fokhagymát reszeld le, és tedd a húshoz. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, a paprikát, a szódabikarbónát, a zsemlemorzsát, a vizet, majd fűszerezd sóval és borssal. A masszát alaposan dolgozd össze, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted.

Sütés előtt formázz a húsos keverékből vizes kézzel hét-tíz centi hosszú és hüvelykujjnyi vastag szeleteket. Ha grillezed, szúrj bele nyársat. Rakd forró, olajjal megkent sütőre, és többször megfordítva süsd 12-14 percig. Olajban is hasonló idő alatt készül el. Amennyiben sütőbe tennéd, körülbelül 20 percet szánj a sütésre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések