A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hűsítő vaníliás, tejszínes barackleves: ezt még főzni sem kell

A vaníliás, tejszínes barackleves desszerttel ér fel. Kánikulai napokon ki tudna neki ellenállni?

Főzés nélkül is készíthetsz selymes, krémes gyümölcslevest. A barack édességétől is függ, hogy mennyi cukor kell a levesbe. Amennyiben csak felnőttek fogyasztják, kevés rummal is megbolondíthatod. Tálaláskor tejszínhabbal és mentával vagy citromfűvel díszítheted, hogy még csábítóbb legyen.

Hozzávalók:

> 1 kg őszibarack
> 3 evőkanál cukor
> 2 dl főzőtejszín
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 teáskanál citormhéj
> 1 mokkáskanál fahéj
> 1 mokkáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A barackokat hámozd meg, vedd ketté, távolítsd el a magokat, és vágd négy részre. Rakd egy turmixgépbe, és öntsd hozzá a tejszínt. Add hozzá az ízesítőket, a citrom héját, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti cukrot.

Turmixold össze egy-két perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá ízesítőt. Amennyiben túl sűrű, tejjel lazíts rajta. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, vagy jégkockával kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések