Főzés nélkül is készíthetsz selymes, krémes gyümölcslevest. A barack édességétől is függ, hogy mennyi cukor kell a levesbe. Amennyiben csak felnőttek fogyasztják, kevés rummal is megbolondíthatod. Tálaláskor tejszínhabbal és mentával vagy citromfűvel díszítheted, hogy még csábítóbb legyen.
Hozzávalók:
> 1 kg őszibarack> 3 evőkanál cukor
> 2 dl főzőtejszín
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 teáskanál citormhéj
> 1 mokkáskanál fahéj
> 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A barackokat hámozd meg, vedd ketté, távolítsd el a magokat, és vágd négy részre. Rakd egy turmixgépbe, és öntsd hozzá a tejszínt. Add hozzá az ízesítőket, a citrom héját, a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti cukrot.Turmixold össze egy-két perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, tegyél még hozzá ízesítőt. Amennyiben túl sűrű, tejjel lazíts rajta. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, vagy jégkockával kínáld.
0 Megjegyzések