A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hiába minden, az ügyészség nem kérte, hogy kerüljön rács mögé az időseket átverő országos csaló

Sz. András rengeteg embert károsított meg több százezer forinttal az elmúlt évek során, mégis szabadlábon van mind a mai napig, mert az ügyészség nem látta indokoltnak a leültetését.

Szabadon garázdálkodik az országban Sz. András, az a többszörös visszaeső bűnöző, aki főleg időseket ver át komoly pénzekkel, gyakorlatilag büntetlenül. A férfi ajtó- és ablakcserére hivatkozva vett fel akár félmilliós összegeket is gyanútlan áldozataitól, majd miután megkapta az előleget, különböző áltörténeteket kitalálva egyszerűen felszívódott. Károsultjainak száma rengeteg, közülük a legtöbben a rendőrségen is feljelentették a csalót, de hiába: Sz. András ugyanis mindezek ellenére sem került rácsok mögé.

Az esetről az Index számolt be, ahol utánajártak, hogy lehet még mindig szabadlábon a férfi.

„Csak örülnék, ha másokkal együtt tudnánk feljelenteni. Amikor első körben voltam a rendőrségen, azt mondták hogy ez nem bűncselekmény, csak szabálysértés, mivel ötvenezer forint alatti az összeg. Ha többen vagyunk, más kategóriába esik nyilván” - idézte az egyik károsult decemberi írását a portál, ez azonban nem ilyen egyszerű. Ugyanis hiába van érvényben ellene rengeteg feljelentés, mint kiderült, a férfi mégis megúszta a felelősségre vonást - pedig legutóbb kihallgatáson is járt Újpesten, a rendőrség ráadásul az előzetes letartóztatását kezdeményezte, az ügyészség azonban nem tartotta indokoltnak ezt a lépést.

"A kérdezett ügyben az érintett kerületi ügyészség nem tett indítványt a gyanúsítottal szemben kényszerintézkedés elrendelésére, mert a nyomozati iratok nem voltak alkalmasak a kényszerintézkedés általános és különös okainak alátámasztására" - írta az Index megkeresésére dr. Gasz Péter,a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész.

Ami már csak azért is különös, mert a feljelentések mellett kismillió internetes bejegyzés is a férfi bűnösségét bizonyítja, áldozatai ugyanis nem győznek beszámolni különböző fórumokon a történetükről. Sajnos azonban, amíg a férfit nem sikerül lekapcsolni, a számuk csak növekedni fog.

A budapesti Sz. András több évtizede ezekből az átverésekből tartja fent magát, 2004 környékén például gyógyszertári alkalmazottakat húzott csőbe, ebben az időszakban egyszerre 23 rendőrkapitányság körözte csalás miatt, így valóban nem túlzás azt állítani, országos szinten ismert bűnöző. A személyleírása alapján „erős, köpcös testalkatú, fehér bőrű, kb. 180 cm magas, haja barna, félhosszú”.

Egyelőre rejtély, mikor és hogy kerülhet pont ennek az ügynek a végére, az azonban biztos, hogy áldozatai nem nyugszanak bele sorsukba. Többen próbálták már csőbe húzni a férfit, aki azonban mindig elkerülte ezeket a helyzeteket - az Indexnek nyilatkozó egyik átvert élettársa azt mondta, mivel halálos betegként fél vagy egy éve van hátra, ha a rendőrség továbbra is tehetetlen marad Sz. Andrással kapcsolatban, hát ő fogja felkeresni a férfit, de ha megtalálja, meg is öli, mert neki már úgyis mindegy.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések