Jobb vacsorát nem is kívánhatnál a kívül ropogós, belül puha, héjában sült, töltött krumplinál.
A legfinomabb krumplis ételek listáján biztosan a legelőkelőbb helyek egyikén állna a héjában sült, fűszeres, töltött krumpli. Az angolok megőrülnek érte, szinte minden sarkon árulják. Sokféleképpen variálhatod, a sajtos-tejfölös változattal soha nem fogsz mellé. Ha még baconnel és hagymával is megszórod, igazán pazar fogást kapsz. Fejenként egy nagyobb krumplival számolj.
➤ 10 dkg cheddar sajt
➤ 2 dl tejföl
➤ 4 szelet bacon
➤ 4 szál zöldhagyma
➤ 2 teáskanál olívaolaj
➤ só
Süsd körülbelül 30 percig 200 fokon. Amikor már majdnem teljesen puha, vedd ki a krumplit a sütőből, vágd be kereszt alakban a tetejét, kanalazd rá a tejfölt, szórd meg apróra vágott hagymával, pirított baconnel és reszelt sajttal. Tedd vissza körülbelül 10-15 percre a sütőbe, majd még melegen tálald.
A legfinomabb krumplis ételek listáján biztosan a legelőkelőbb helyek egyikén állna a héjában sült, fűszeres, töltött krumpli. Az angolok megőrülnek érte, szinte minden sarkon árulják. Sokféleképpen variálhatod, a sajtos-tejfölös változattal soha nem fogsz mellé. Ha még baconnel és hagymával is megszórod, igazán pazar fogást kapsz. Fejenként egy nagyobb krumplival számolj.
Hozzávalók:
➤ 4 db krumpli➤ 10 dkg cheddar sajt
➤ 2 dl tejföl
➤ 4 szelet bacon
➤ 4 szál zöldhagyma
➤ 2 teáskanál olívaolaj
➤ só
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, a legjobb, ha kis kefével meg is dörzsölöd. Ha szeretnéd a lehető leggyorsabb elkészíteni, rakd a krumplit forrásban lévő vízbe, és főzd félpuhára körülbelül tíz perc alatt. Tedd át egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és szurkáld meg villával több helyen. Spricceld meg olajjal, és szórd meg sóval.Süsd körülbelül 30 percig 200 fokon. Amikor már majdnem teljesen puha, vedd ki a krumplit a sütőből, vágd be kereszt alakban a tetejét, kanalazd rá a tejfölt, szórd meg apróra vágott hagymával, pirított baconnel és reszelt sajttal. Tedd vissza körülbelül 10-15 percre a sütőbe, majd még melegen tálald.
0 Megjegyzések