Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi málnaszörp, ahogy a nagyi készítette: hőkezelve biztosan sokáig eláll

Ha betartasz néhány szabályt, a zamatos málnaszörp tartósítószer nélkül is megéri a következő szezont.

Ne csak nyáron élvezd a málna csodás ízét, mentsd át télre is! Ez a szirup nem tartalmaz tartósítószert, ezért fontos, hogy a szörpbe csak egészséges gyümölcsök kerüljenek, az üvegeket pedig sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben.

Hozzávalók:

➤ 3 kg málna
➤ 2.5 l víz
➤ 2 kg cukor
➤ 1 teáskanál citromsav

Elkészítés:

A málnát válogasd át, hibás szemeket ne tegyél szörpbe. Óvatosan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Kis lángon főzd 20 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Szűrd le a levet vékony tüllön vagy kisebb lyukú szűrőn, passzírozd át jól a gyümölcsöt.

Tedd vissza a tűzre, add hozzá a citromsavat, a cukrot, és főzd addig, amíg fel nem oldódik. Töltsd a szirupot a sterilizált, felforrósított üvegekbe, zárd le jól. Állítsd fejre 10 percre, és takard be plédekkel. Várd meg, míg a szörp körülbelül két nap alatt kihűl, és tedd az üvegeket a polcokra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések