A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Hatalmas csalódás lenne, hiszen hónapok óta erre készülünk” – Megszólalt a debreceni fesztiváligazgató a rendezvények esetleges korlátozásáról

A debreceni Campus Eleven fesztiváligazgatója bízik benne, hogy megtarthatják a rendezvényüket.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Viláhgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy szerinte nem lesz további lazítás a járványellenes intézkedésekre vonatkozóan, ami elsősorban az augusztus 20-i tűzijátékot és a nyár végi fesztiválokat érintheti. Előfordulhat ugyanis, hogy nem engedélyezik az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, sőt, akár olyanokat is megtilthatnak, amelyeket korábban újból engedélyeztek.

A haon.hu megkereste Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgatót, aki a debreceni Campus Eleven eseménysorozat szervezésén dolgozik, hogy reagáljon a hírre, ami az augusztusi rendezvényeket is érintheti.

– Várjuk a döntést, hiszen órák számíthatnak, hogy milyen szükséges lépéseket tesz meg a kormány - kezdte Miklósvölgyi, hozzátéve: továbbra is bizakodnak és úgy készülnek, hogy megtarthatják a Campus Fesztivál törlése után életre hívott eseményt, ám ha a helyzet úgy hozza, hogy erre nem lesz lehetőség, azt is elfogadják. - Ez hatalmas csalódás lenne, hiszen hónapok óta erre készülünk - folytatta a fesztiváligazgató -, már a B forgatókönyvnél járunk, de C forgatókönyvünk hiába is lenne. Ha az 500 fő feletti rendezvényeket nem engedik megtartani, akkor nincs miről beszélni. Tudomásul kell venni, hogy ennek a helyzetnek a szorításában vagyunk. Mi is felelősnek érezzük magunkat azért, hogy ne legyen egy fesztiválon olyan nyomás, hogy minket tekintsenek bárminek az okáért.

Jelen állás szerint augusztus 15-ig nem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani Magyarországon. Gulyás Gergely vasárnap elmondta, hogy a szerdai kormányülésen döntenek az augusztus 20-i programok megtartásáról vagy azok esetleges törléséről. Amennyiben nem lesz lazítás, az a nyári fesztiválok közül a Campus Eleven mellett a későbbre tolt EFOTT-ot és Fishing On Orfűt, valamint a Strand Fesztivált, a Szegedi Ifjúsági Napokatés a Kolorádó Fesztivált is érinti.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések