A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyászol Arnold Schwarzenegger: elveszített egy fontos embert, aki nagyon sokat jelentett neki

Megható üzenetet posztolt Instagram-oldalára Arnold Schwarzenegger, elhunyt ugyanis az egyik jóbarátja, Ephraim Mohlakane, az a férfi, akinek Arnold közel 20 évvel ezelőtt teljesen megváltoztatta az életét.

"Épp most hallottam a híreket, hogy barátom Ephraim elhunyt. Sokat gondolok most a feleségére és a gyerekeire, abban reménykedem, hogy megtudják azt érteni, hogy Ephraim nem ment el - az inspirációja és az energiája örökké velünk fog maradni" - írta a közös képhez Arnold.

Ephraim és Arnold 19 évvel ezelőtt találkoztak először, Ephraim nem tudott eligazodni az életben, emiatt sok helyről visszautasították. Elmondása szerint a memóriájával volt probléma, egyszerűen nem tudott emlékezni a dolgokra. Imádott iskolába járni, doktor vagy ügyvéd szeretett volna lenni, azonban tanárai azt mondták, jobb ha ezekről minél hamarabb letesz, betegsége miatt ugyanis nem lesz képes elsajátítani a megfelelő tudást.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“It was a problem with my memory. I couldn’t remember things. Everyone else my age was moving forward, and I kept staying behind. My heart was very sore. I loved school. I wanted to be a doctor and a lawyer just like everyone else. I kept asking God: ‘Why is this happening to me?’ I tried my best. I even went to night school. But eventually my teachers said they didn’t want to waste my time. They sent me to a school to learn handwork. That’s where I learned about Special Olympics. I was an angry young man back then. I could not accept my situation. But one day I met Arnold Schwarzenegger when he came to South Africa for an event. I told him my entire story, and he said: ‘Look here, I am the Terminator, but today I am your friend. Listen to me. You are not strong in academics, but that is just one thing. It’s nothing to worry about. You are a very strong man. You can’t hate yourself for the rest of your life. It is time for you to move on.’ From that moment I began to accept myself. I now have everything in life except for academics. I work hard. I have a house. I have a family. I have a career as a soccer coach. My son attends the same school where I work—and he’s very smart. I make sure he does all his assignments. When he struggles, I bring him to his teachers so they can lift him up. I tell him: ‘Tumi, I never finished school. But God is amazing. He has made you strong where I am weak.’” (Special Olympics World Games, Abu Dhabi, UAE)
Humans of New York (@humansofny) által megosztott bejegyzés,


Ephraim tanárai ekkor elküldték őt egy másik iskolába, hogy kézimunkát tanuljon, itt ismerkedett meg a Speciális Olimpia fogalmával. Nem sokkal később Arnold Dél-Afrikába utazott, ahol Ephraimnek esélye volt találkozni a színésszel - elmesélte neki az egész élettörténetét, amelyre Arnold mindössze annyit válaszolt "Nézd, én vagyok a Terminátor, de ma a barátod leszek. Figyelj rám. Nem te vagy az osztály legjobbja, aki mindenkit leköröz, de ez csak egy dolog. Nincs semmi, ami miatt aggódnod kellene. Egy nagyon erős ember vagy. Nem utálhatod magad életed hátralévő részében, itt az idő, hogy továbblépj."

Ettől a perctől Ephraim megtanulta elfogadni magát.

A Special Olympics International, az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi szervezete, mely 1968-ban jött létre Washington D.C.-ben. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1988-ban ismerte el a Speciális Olimpia Mozgalmat, mint a világ egyetlen sportszervezetét, amely a nevében viselheti az olimpia kifejezést.


A Speciális Olimpia mozgalom küldetése, hogy a 8 éves, és annál idősebb értelmi fogyatékossággal élő emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújtson különböző olimpiai sportágakban - ezen szervezetnek vált kiemelkedő tagjává 16 éves korában Ephraim, aki futásban, amerikai fociban és floorball-ban is kiemelkedő eredményeket ért el, de a téli sportok sem álltak tőle távol.

Schwarzenegger és Ephraim végül 2019-ben találkoztak újra, Arnold ámultan nézte, hogy az a kétségbeesett fiatal fiú, aki akkor segítséget kért tőle, milyen sokra vitte, kizárólag az akaraterejével. "Ephraim azt mondta, hogy én inspiráltam őt mindenben, azonban ha meg kellene tippelnem, ki hagyta el inspiráltabban a találkozó helyszínét, akkor egyértelműen magamat mondanám."

Ephraim Mohlakane 2020 július 9-én távozott az élők sorából, halálát egy korábban nem diagnosztizált rák okozhatta. Ephraim 44 éves volt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések