A csontos húsok is lehetnek fantasztikusak! Jó példa erre a sült csirkeszárny, ami fűszeresen, szaftosan és ropogósan isteni ebéd lehet. Grillen sütve pedig még nagyobb élvezetet nyújt. Változatosan elkészítheted, érdemes a különféle pácokkal kísérletezni. A saját készítésű fokhagymás fűszerkeverék kiindulásnak nagyon jó.
Hozzávalók:
> 1 kg csirkeszárny> 2 gerezd fokhagyma
> 0.5 db citrom
> só
> 1 evőkanál méz
> 0.5 dl olívaolaj
> 2 ág kakukkfű
> chili
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat nézd át, alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Rakd egy tálba a mézet, az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, és jól keverd össze.Kend be vele a csirkeszárnyakat, fontos, hogy fűszer mindenhova jusson. Letakarva pácold a hűtőben legalább egy-két órát. A grillsütőt melegítsd fel, kend be olajjal, és pakold rá a szárnyakat. Süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben többször forgasd át a húst, és kenegesd páccal. A végén mehet rá chili is.
0 Megjegyzések