A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Görög gigász pályázik a Malév GH helyére Ferihegyen

Erős nemzetközi földi kiszolgáló érkezhet Ferihegyre, az AIRportal.hu-hoz eljutott iparági értesülések szerint a délkelet-európai piacon meghatározó, több mint 30 repülőtéren jelen lévő görög Goldair-csoport a BHS Handling Kft. felvásárlásával terjeszkedhet a régiónkban.

Goldair BHS Kft-re változtatja a nevét a magyar BHS Handling Kft., amely az ITM Légügyi Hatóság nyilvántartása alapján 2020 januárjában szerezte meg a repülőgépek és légiutasok teljes körű kiszolgálásához szükséges hatósági engedélyeket.

A lap szerint a Goldair-csoport Görögország vezető logisztikai és szállítmányozási vállalata, tulajdonosa, Kallinikosz Kallinikosz az ország legnagyobb befolyású embereinek egyike. A Goldair Group nem csak a légi, hanem a vízi és a vasúti közlekedésben, a logisztikai iparágban és a turisztikai szektorban is meghatározó szereplő.

A csoport stratégiai pozíciókat tölt be a pireuszi kikötőben, részesedése van a Rail Cargo Austriában, valamint a Pireusz-Belgrád-Budapest-Bécs vasúti tranzitfolyosó kialakításának jelentős befektetője. Ismert, hogy ennek a folyosónak a része az erős magyarországi kormánytámogatással épülő Budapest-Belgrád vasútvonal is, amelyet kínai állami hitelek felhasználásával alakítanak ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések