A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Görög csirkés nyárs, avagy souvlaki: fokhagymás, oregánós pácban érlelve a legjobb

Csempéssz hamisítatlan mediterrán hangulatot konyhádba ebédre vagy vacsorára, a görög csirkenyárs ízét sokáig a szádban érzed majd.

Amilyen könnyű elkészíteni a görög csirkenyársat, a souvlakit, olyan finom. A pác sokat dob a semleges csirkemellen, és finom szaftossá teszi. Tzatzikivel vagy görög salátával, pitával tálalva hamisítatlan görög ebéd lehet. Kültéri, beltéri grillezéskor is számításba veheted, végső esetben pedig a sütőben is megsütheted.

Hozzávalók:

> 60 dkg csirkemell
> 2 gerezd fokhagyma
> 1 teáskanál oregánó
> 1 teáskanál citromlé
> 1 mokkáskanál rozmaring
> olívaolaj
> só
> bors

Elkészítés:

A páchoz az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot, a sót, a borsot és a citromlevet, majd jól keverd össze.

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és forgasd meg a pácban. Fontos, hogy mindenhol befedje. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted a fűszeres keverékben.

Áztass 10-12 fanyársat hideg vízben 30 percig. Szúrj mindegyikre csirkedarabokat, és rakd forró grillre. Süsd a hús minden oldalát öt-öt perc alatt szép pirosra. Sütőbe is rakhatod, akkor 25-30 perc sütési idővel számolj.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések