Hirdessen itt

Fűszeres, zöldséges csirkenyárs: grillen, sütőben és olajban is megsütheted

Ha nyárson sütöd a zöldséges csirkemellet, finom puha marad, nem szárad ki, és a pácnak köszönhetően nagyon ízletes lesz.

Ha a főfogást gyorsan le akarod tudni, a zöldséges csirkenyársnál jobbat aligha találsz. Napsütéses időben a kertben, esőben, hidegben a konyhádban is elkészítheted. Minél többféle zöldséget használsz, annál finomabb és színesebb lesz a végeredmény. A zöldséges csirkenyárshoz kínálj szószokat.

Hozzávalók 4 személyre:

> 50 dkg csirkemell
> 4 db paradicsom
> 2 db lilahagyma
> 1 db salátacukkini
> 2 gerezd fokhagyma
> 1 evőkanál mustár
> 1 teáskanál rozmaring
> 1 dl olaj
> só
> bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kockázd fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral, rozmaringgal és zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a csirkemellet. Fedd le, és pácold legalább fél órán keresztül. A fanyársat áztasd vízbe 20-25 percre, így garantáltan nem fog megégni és megfeketedni. A zöldségeket hámozd meg, és vágd fel azonos nagyságú darabokra.

A grill rácsait olajjal vékonyan kend meg. A csirkeszeleteket a zöldségekkel felváltva húzd nyársra, és közepesen meleg grillsütőben süsd oldalanként két-három percig, míg a közepe is jól átsül. Grill híján kevés olajban serpenyőben is megsütheted. Ha a sütőbe rakod, érdemes a tepsit fóliával kibélelni. Süsd 170 fokon körülbelül 40-45 percig. A lényeg, hogy többször átforgasd. Hidegen, melegen egyformán finom.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések