A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Franciaország megfigyelőket küldene Kína ujgurok lakta területére

Franciaország azt szeretné, ha független megfigyelők kereshetnék fel Kína ujgurok lakta vidékét, ahol Párizs szerint semmibe veszik ennek a muzulmán népnek az emberi jogait – jelentette be kedden a francia külügyminiszter.

Minden elfogadhatatlan, amit a térségben csinálnak, mivel megsértik az emberi jogok tiszteletben tartásáról szóló nemzetközi megállapodásokat, és ezt súlyosan elítéljük. Elfogadhatatlan az ujgurok és más török nyelvű kisebbségek tagjainak internálása – mondta Jean-Yves Le Drian nemzetgyűlési képviselőknek tartott tájékoztatójában.

Az információink szerint internáló táborokba küldik az ujgurokat, tömeges letartóztatások vannak, kényszermunkára ítélik őket, lerombolják kulturális örökségüket, benne elsősorban a vallásukat – tette hozzá. Kérjük ezért Kínát, hogy tegye lehetővé független nemzetközi megfigyelők és az ENSZ emberi jogi főbiztosának a szabad beutazását az övezetbe – szólította fel Pekinget.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések