A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordulat a Hajógyári-szigeten történt bűnügyben: 9 év után akarják leültetni a tetteseket

Hatalmas lehetőségnek tartja a 2011-ben, a Hajógyári-szigeten rejtélyes körülmények között meghalt H. Géza családja, hogy hosszú küzdelmük után a Fővárosi Ítélőtábla perújítást rendelt el annak kiderítésére: milyen körülmények között vesztette életét a fiatalember.

Az soha nem volt a hatóságok számára sem kérdés, hogy Gézát megölték, azt azonban nem lehetett minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a közelben lévő szórakozóhely két biztonsági őre követte el az emberölést.

A vádlottak következetesen tagadták a bíróság előtt, hogy közük lenne a férfi halálához. Az ügyészség álláspontja szerint a két kidobó borzalmas dolgok sorozatát követte el a vendéggel szemben. Miután ismeretlen okokból kivezették a partközeli szórakozóhely elé, trágár szavakkal szidalmazták, nadrágját letépték róla, brutálisan megverték, majd egy hét méter magas palánkról a Dunába dobták. Holttestét testvére találta meg a folyóban.

Hiába szólt rengeteg bizonyíték a vádlottak ellen, a Fővárosi Törvényszék, majd az Ítélőtábla is bizonyítottság hiányában felmentette őket. Azt azonban a döntéshozók is leszögezték: Géza bűncselekmény áldozata lett.

A fiatalember családja sosem tudott beletörődni a döntésbe, minden törvényes lehetőséget megpróbált, hogy a gyilkosok bűnhődjenek borzalmas tettükért. Úgy tűnik, a rengeteg, sokszor reménytelennek tűnő harc meghozta eredményét: először perújítási nyomozást rendeltek el, majd a Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a perújítást.

– Nagyon nagy eredmény ez nekünk és bizakodóak vagyunk, hogy végre kiderül az igazság. Most azonban minden szónak különösen nagy jelentősége van, ezért részleteket egyelőre nem szeretnék elárulni – mondta lapunknak Géza testvére, Katona Zoltán.

Információink szerint az ügyben az hozott fordulatot, hogy jelentkezett egy férfi, aki a kritikus pillanatokban látta a kidobókat, ahogy cipelik Gézát, majd nélküle térnek vissza.

Nem ő az első, aki információkkal bír megoldatlan gyilkosságról, a VV Fanni-ügy kapcsán is jelentkezett egy elítélt a sértetti képviselőnél és a hatóságoknál, hogy tudja, kik és hogyan tüntették el a fiatal lányt. Állításait azonban nem tudta bizonyítani. Azt mondta: az érintettek a Hajógyári-szigeten dolgoztak.

Egy fiatal máig nem került elő:

A fiatal labdarúgó, Strehó Gergő 2006-ban tűnt el. A Hajógyári-szigetre indult szórakozni egyik barátjával, ám túl korán, este fél tízkor értek a diszkóhoz, ami csak tíz után nyitott, így hazaindultak. Az Árpád híd budai hídfőjéhez közeli szigetbejárón át távoztak. Strehó barátja félrevonult egy bokorba, hogy elvégezze a dolgát, ekkor látta utoljára barátját.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések