A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, zöldfűszeres szűzérme: így lesz igazán puha és szaftos

A szűzérme a sertés legízletesebb része, szaftos és omlós, zöldfűszerekkel nagyon csábító, ráadásul gyorsan és egyszerűen megsütheted.

Ennek a fejedelmi éteknek pont az egyszerűségében rejlik a varázsa. Az ízletes húst kifejezetten sokféleképp elkészítheted. Egy biztos: ha fokhagymás-mustáros pácban pihenteted, zöldfűszerekkel bolondítod meg, garantált lesz a siker. Köretnek jöhet mellé krumpli bármilyen formában, vagy ropogós, friss saláta. Ha rózsaborssal készíted, még ízletesebb lesz.

Hozzávalók:

50 dkg sertésszűz
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd mustár
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál zsálya

rózsabors

Elkészítés:

Tisztítsd meg a húst: nyúlj a hártya alá egy éles késsel, majd fejtsd le, így lesz igazán puha és omlós, és nem húzódik össze a hártya sem, miközben sül. Vágd ujjnyi vastag szeletekre, majd nyomkodd be a hüvelykujjaddal egy kicsit a közepüket.

Ezután ízlés szerint sózd, borsozd meg a húsok mindkét oldalát. Az olívaolajat keverd össze a mustárral, a zsályával és a rozmaringgal, és kend be a keverékkel a hússzeleteket. Mindkét oldalukat süsd kevés olajon két-három percig, majd fedő alatt pihentesd még körülbelül hét-tíz percen át.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések