Ha nyáron te is a könnyedebb ételeket részesíted előnyben, a fokhagymás, parmezános cukkinit feltétlenül próbáld ki!
A zsenge cukkiniből ínyenc hasábokat készíthetsz. Fűszeresen, parmezánnal megszórva köretként vagy főételként is számításba veheted. Így még kevésbé hizlal, mint a rántott változat. Kínálhatod majonézzel vagy akár joghurtos mártogatóssal is.
5 dkg parmezán
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
rozmaring
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ennyi idő alatt a parmezán szépen megpirul. Tálaláskor rozmaringgal is feldobhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
A zsenge cukkiniből ínyenc hasábokat készíthetsz. Fűszeresen, parmezánnal megszórva köretként vagy főételként is számításba veheted. Így még kevésbé hizlal, mint a rántott változat. Kínálhatod majonézzel vagy akár joghurtos mártogatóssal is.
Hozzávalók:
2 db cukkini5 dkg parmezán
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
só
bors
rozmaring
Elkészítés:
A cukkini végeit vágd le, alaposan mosd meg, és törölgesd szárazra. Hosszában felezd el, majd szeld egyforma nagyságú hasáboka. Rendezd a cukkiniket sütőpapírral bélelt tepsibe. Keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és kend meg vele a hasábokat. Szórd meg reszelt parmezánnal.Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ennyi idő alatt a parmezán szépen megpirul. Tálaláskor rozmaringgal is feldobhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések