Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás fetával töltött, sült padlizsántekercsek: grillen, serpenyőben is sütheted

A fetás padlizsántekercs kiváló, könnyed nyári vacsora lehet, sőt grillhúsok kísérőjeként is számításba veheted.

Ha szereted a töltött vagy rakott padlizsánt, akkor ezeket a tekercseket feltétlenül meg kell kóstolnod! Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, különlegesek, és nem hizlalnak. A fűszeres, krémesített feta sajt tökéletes töltelék lehet. Érdemes a padlizsánt besózva pihentetni, hogy finom puhára, ropogósra süljön, és garantáltan ne legyen keserű.

Hozzávalók:

> 2 db padlizsán
> 20 dkg feta sajt
> 2 evőkanál tejföl
> 4 gerezd fokhagyma
> só
> bors
> olaj

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan mosd meg, majd éles késsel vagy zöldséggyaluval vágd hosszában körülbelül három milliméteres szeletekre. Sózd be, és hagyd állni legalább 15-20 percig, majd papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet.

A felforrósított grillsütőt kend meg kevés olajjal, és süsd rajta világosbarnára a padlizsánszeletek mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Kevés olajjal kikent serpenyőben is megsütheted a zöldségeket.

A feta sajtot villával nyomkodd meg egy kicsit, lazíts rajta tejföllel, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Ha szigorúan veszed a diétát, tejföl helyett joghurtot is használhatsz. Kend meg a fűszeres, fetás keverékkel a padlizsánokat, és tekerd fel. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések