A fetás padlizsántekercs kiváló, könnyed nyári vacsora lehet, sőt grillhúsok kísérőjeként is számításba veheted.
Ha szereted a töltött vagy rakott padlizsánt, akkor ezeket a tekercseket feltétlenül meg kell kóstolnod! Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, különlegesek, és nem hizlalnak. A fűszeres, krémesített feta sajt tökéletes töltelék lehet. Érdemes a padlizsánt besózva pihentetni, hogy finom puhára, ropogósra süljön, és garantáltan ne legyen keserű.
> 20 dkg feta sajt
> 2 evőkanál tejföl
> 4 gerezd fokhagyma
> só
> bors
> olaj
A felforrósított grillsütőt kend meg kevés olajjal, és süsd rajta világosbarnára a padlizsánszeletek mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Kevés olajjal kikent serpenyőben is megsütheted a zöldségeket.
A feta sajtot villával nyomkodd meg egy kicsit, lazíts rajta tejföllel, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Ha szigorúan veszed a diétát, tejföl helyett joghurtot is használhatsz. Kend meg a fűszeres, fetás keverékkel a padlizsánokat, és tekerd fel. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Ha szereted a töltött vagy rakott padlizsánt, akkor ezeket a tekercseket feltétlenül meg kell kóstolnod! Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, különlegesek, és nem hizlalnak. A fűszeres, krémesített feta sajt tökéletes töltelék lehet. Érdemes a padlizsánt besózva pihentetni, hogy finom puhára, ropogósra süljön, és garantáltan ne legyen keserű.
Hozzávalók:
> 2 db padlizsán> 20 dkg feta sajt
> 2 evőkanál tejföl
> 4 gerezd fokhagyma
> só
> bors
> olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan mosd meg, majd éles késsel vagy zöldséggyaluval vágd hosszában körülbelül három milliméteres szeletekre. Sózd be, és hagyd állni legalább 15-20 percig, majd papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet.A felforrósított grillsütőt kend meg kevés olajjal, és süsd rajta világosbarnára a padlizsánszeletek mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Kevés olajjal kikent serpenyőben is megsütheted a zöldségeket.
A feta sajtot villával nyomkodd meg egy kicsit, lazíts rajta tejföllel, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Ha szigorúan veszed a diétát, tejföl helyett joghurtot is használhatsz. Kend meg a fűszeres, fetás keverékkel a padlizsánokat, és tekerd fel. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések