Hirdessen itt

Fő a biztonság a gödöllői hárfafesztiválon

A biztonság az egyik legfontosabb szempont az idei, immár 22. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon a Királyi Kastélyban. Az októberről augusztusra előrehozott rendezvényen számos fiatal hazai művész produkciója hallható. A koncerteken a nézők csak korlátozott számban és előzetes regisztráció mellett vehetnek részt, maszk viselése ajánlott. 

A rendhagyó időpont mellett a járvány miatti helyzet miatt döntöttünk és nagyon fontos számunkra az óvatosság

- mondta Vigh Andrea hárfaművész, a fesztivál alapító művészeti vezetője.

Az eseményt augusztus 6-tól 9-ig rendezik meg, az első koncertet az első nap estéjén maga Vigh Andrea adja: műsora egyfajta utazás lesz az ötezer éves hangszer történetében a kezdetektől napjainkig. Elhangzanak a legkorábbról fennmaradt dallamtöredékek is, a koncertet fényfestés és -illusztráció kíséri.

Augusztus 7-én Goda Sára és Razvaljajeva Anasztázia duóestjén Bach-Kurtág idézetektől a könnyed műfajokig sok érdekességet hallhat a közönség.
 Augusztus 8-án Jenei Erzsébet a reneszánsztól napjainkig válogat darabokat a hárfairodalomból.
 A zárónapon, augusztus 9-én vasárnap délelőtt ingyenes gyerekkoncertet rendeznek, amelyen be is mutatják a hangszert az érdeklődőknek (kellő távolságtartással).
 Ugyanaznap 14 órakor mesterkurzust tartanak, este pedig a 17 éves Tallós Álmos, a nemzetközi Szegedi Hárfaverseny tavalyi győztese ad szólóestet.
 A programok között Idén sem marad el a hárfakiállítás. Vigh Andrea elmondta, hogy a hárfa ma is megtalálható minden műfajban és a nemzetek kultúrájában.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések