Ha már unod az egyszerű sült csirkemellet, gazdagítsd fetával, és tekerd baconbe. Sütőben is gyorsan elkészül.
A fetás-baconös csirkemell egyszerű, mégis isteni ebédötlet. A bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben. A feta krémesebb, lágyabb lesz, ha tejfölt is keversz hozzá. Mivel a feta sajt és a bacon külön-külön is sós, ezért ne sózz, vagy csak egy kicsit.
➤ 30 dkg bacon
➤ 20 dk feta sajt
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 mokkáskanál oregánó
➤ 1 mokkáskanál bazsalikom
➤ 1 evőkanál tejföl
A göngyölt húsokat rendezd zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd vízzel a csirkemelleket.
A fetás-baconös csirkemell egyszerű, mégis isteni ebédötlet. A bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben. A feta krémesebb, lágyabb lesz, ha tejfölt is keversz hozzá. Mivel a feta sajt és a bacon külön-külön is sós, ezért ne sózz, vagy csak egy kicsit.
Hozzávalók:
➤ 4 db egész csirkemell➤ 30 dkg bacon
➤ 20 dk feta sajt
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 mokkáskanál oregánó
➤ 1 mokkáskanál bazsalikom
➤ 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A feta sajtot villával nyomkodd össze, lazíts rajta tejföllel, keverd hozzá a zöldfűszert és a zúzott fokhagymát. A csirkemelleket mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté. A fél melleken vágj egy-egy zsebet, és töltsd meg a fetás keverékkel, majd tekerd körbe baconszeletekkel úgy, hogy azok fedjék egymást.A göngyölt húsokat rendezd zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd vízzel a csirkemelleket.
0 Megjegyzések