A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fetával töltött, baconben sütött csirkemell: villámgyorsan kész az ebéd

Ha már unod az egyszerű sült csirkemellet, gazdagítsd fetával, és tekerd baconbe. Sütőben is gyorsan elkészül.

A fetás-baconös csirkemell egyszerű, mégis isteni ebédötlet. A bacon gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús sütés közben. A feta krémesebb, lágyabb lesz, ha tejfölt is keversz hozzá. Mivel a feta sajt és a bacon külön-külön is sós, ezért ne sózz, vagy csak egy kicsit.

Hozzávalók:

➤ 4 db egész csirkemell
➤ 30 dkg bacon
➤ 20 dk feta sajt
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 mokkáskanál oregánó
➤ 1 mokkáskanál bazsalikom
➤ 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A feta sajtot villával nyomkodd össze, lazíts rajta tejföllel, keverd hozzá a zöldfűszert és a zúzott fokhagymát. A csirkemelleket mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté. A fél melleken vágj egy-egy zsebet, és töltsd meg a fetás keverékkel, majd tekerd körbe baconszeletekkel úgy, hogy azok fedjék egymást.

A göngyölt húsokat rendezd zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd vízzel a csirkemelleket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések