A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

A gödi önkormányzat képviselő-testülete július 17-i ülésén többségi szavazással fegyelmi eljárást indított Göd momentumos polgármestere ellen – tudta meg a Magyar Nemzet.

A feszültség korábban is tapintható volt az “Összefogás” tagjai között, ám az ellentétek a napokban olyan szinten elmérgesedtek, hogy a képviselő-testület végül akár fel is oszlathatja önmagát.

Balogh Csabát a fegyelmi eljárás idejére, harminc napra felfüggesztették állásából. A Momentum közleményben reagált a történtekre. Megerősítették, a gödi testület Fidesz-DK-LMP-Jobbik koalíciója megszavazta, hogy induljon fegyelmi eljárás Balogh Csaba momentumos polgármester ellen, valamint tisztségét 30 napra függesszék fel

Hozzátették: a fegyelmi eljárás elindításának okaként a jogköreiktől megfosztott alpolgármesterek a Szervezési- és Működési Szabályzat megsértését, a beszerzési szabályzat megsértését, valamint a költségvetési rendelet figyelmen kívül hagyását jelölték meg. Az ülésen ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy bár a beadvány készítői nem tudnak konkrét szabálysértést megnevezni, a “biztonság kedvéért” szeretnék lefolytatni a vizsgálatot. Ez a vizsgálat az önkormányzatnak 3.000.000 forintjába fog kerülni. Mivel Balogh úgy vélte, hogy nem erre kellene a város amúgy sem túl sok pénzét költeni, ezért nem szavazta meg a beadványt, de mivel takargatnivalója nincs, az eredményt elfogadta és áll elébe a vizsgálatnak.

A Momentum szerint a két alpolgármester viszont nem vállalta ugyanezt. A közleményben úgy fogalmaznak: a momentumos polgármester megvétózta a döntést, így ezt a határozatot 15 nap múlva tárgyalhatják újra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések