A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű paprikás bruschetta jó fokhagymásan: igazi mediterrán fogás

Ha szereted a mediterrán ízeket, odavagy a klasszikus paradicsomos bruschettáért, akkor ideje, hogy kipróbáld a paprikás változatot is.

A bruschetta az olaszok nyári kedvence, amit elsősorban előételként kínálnak, de akár grillhúsok mellé vagy vacsorára is számításba veheted. Egyre többféle változata van, érdemes a paprikás bruschettát is megkóstolni. Sütve, sok fokhagymával még zamatosabb.

Hozzávalók:

1 db sárga kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
4 szelet kenyér
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál aprított bazsalikom
1 teáskanál rozmaring

bors
olívaolaj

Elkészítés:

A kaliforniai paprikákat vágd ketté, távolítsd el a magokat és az ereket. Rakd héjukkal felfelé sütőpapírral bélelt sütőbe, és süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha elöl van a grillrács, azon is megsütheted. Amikor megjelennek rajta a fekete foltok, vedd ki a sütőből, és takard le konyharuhával. Várd meg, míg kihűlnek, majd húzd le a héjukat.

Vágd a paprikákat vékony csíkokra, majd keverd össze a zúzott fokhagymával, az aprított bazsalikommal, a rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. A kenyerek mindkét oldalát pirítsd meg, halmozd rájuk a fűszeres paprikát, és locsold meg olívaolajjal. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések