A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dánia feloldja a Svédországra vonatkozó utazási korlátozásokat, de nem javasolja a Romániába, Bulgáriába, Luxemburgba és Írországba való utazást

Dánia megnyitja a határait a Svédországba utazók és az onnan érkezők előtt, miután a szomszédos országban visszaesett az új koronavírus-fertőzöttek száma - írja az MTI. 

Az SSI dán közegészségügyi intézet csütörtöki közlése szerint Svédországban immár az ország teljes területén 20 fő alá csökkent a 100 ezer lakosra jutó új megbetegedések száma, ami feltétele volt a lazításnak.

Az általános korlátozás ugyanakkor megmaradt, hogy csak az a külföldi állampolgár utazhat be Dániába, aki előzetesen legalább hat vendégéjszakát lefoglalt. A dán határok így az összes EU-tagállam állampolgára előtt nyitottak.

A dán hatóságok ugyanakkor azt tanácsolják állampolgáraiknak, hogy ha nincs ott halaszthatatlan dolguk, ne utazzanak Romániába, Bulgáriába, Luxemburgba és Írországba.

Közben Norvégia csütörtökön "zöld" jelzésről a koronavírus-veszélyt jelző "vörösre" rontotta Belgium státusát. Ez azt jelenti, hogy a Belgiumból Norvégiába utazók az érkezés után tíz napra kötelező karanténba kerülnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések