A gombához és a cukkinihez mindig könnyű hozzájutni, főleg most. Ráadásul a két kedvenc együtt még finomabb. A tészta is kéznél van, így semmi sem egyszerűbb, mint a mindennapos hozzávalókból ízletes fogást készíteni. A tejszínnek köszönhetően a tészta nem lesz száraz.
Hozzávalók:
40 dkg spagetti2 dl tejszín
20 dkg gomba
1 db kisebb cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál aprított bazsalikom
só
bors
szerecsendió
petrezselyem
olaj
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, majd főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Amikor már nem puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra, a cukkinit pedig reszeld vékony, hosszú csíkokra nagyobb lyukú reszelőn, vagy vesd be a spirálozót.Egy lábosban hevíts kevés olajat, dobd bele a gombát, szórd meg sóval, majd amikor levet ereszt, rakd hozzá a cukkinit. Párold pár percig, majd öntsd rájuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval, aprított bazsalikommal elkevert tejszínt. Rottyantsd össze, és forgasd hozzá a leszűrt tésztát. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések