A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cukkinis, gombás tészta tejszínes szósszal: isteni ebéd 30 percen belül

Ha cukkinis, gombás tészta lesz az ebéd, garantáltan nem kell hosszú ideig a konyhában tüsténkedned meleg, nyári napokon.

A gombához és a cukkinihez mindig könnyű hozzájutni, főleg most. Ráadásul a két kedvenc együtt még finomabb. A tészta is kéznél van, így semmi sem egyszerűbb, mint a mindennapos hozzávalókból ízletes fogást készíteni. A tejszínnek köszönhetően a tészta nem lesz száraz.

Hozzávalók:

40 dkg spagetti
2 dl tejszín
20 dkg gomba
1 db kisebb cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál aprított bazsalikom

bors
szerecsendió
petrezselyem
olaj

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, majd főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Amikor már nem puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra, a cukkinit pedig reszeld vékony, hosszú csíkokra nagyobb lyukú reszelőn, vagy vesd be a spirálozót.

Egy lábosban hevíts kevés olajat, dobd bele a gombát, szórd meg sóval, majd amikor levet ereszt, rakd hozzá a cukkinit. Párold pár percig, majd öntsd rájuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval, aprított bazsalikommal elkevert tejszínt. Rottyantsd össze, és forgasd hozzá a leszűrt tésztát. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések