Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Csirkés rakott cukkini dupla adag nyúlós sajttal: laktató, mégsem nehéz

A laktató rakott cukkinit akár maradék sült csirkéből is elkészítheted. A tetejéről le ne hagyd a sok sajtot!

Hozd ki a lehető legtöbbet az egészséges és kalóriaszegény cukkiniből! Semleges íze miatt remekül fűszerezhető, jó töltve, rántva, sőt rakottasnak is fontos alapanyaga lehet. Csirkemellel pedig tartalmasabbá teheted. A kisebbeket még pucolni és pucolni sem kell.

Hozzávalók:

20 dkg trappista sajt
2 db cukkini
3 db paradicsom
2 db csirkemell
8 dkg vaj
7.5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 teáskanál bazsalikom

bors
szerecsendió
olaj

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, karikázd fel, és sózd be. Pihentesd 15 percig, majd nyomkodd ki a levét. A csirkemelleket vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd, és kevés olajon süsd oldalanként két-két percig. A paradicsomot is vágd fel ízlés szerint.

A besamelhez a tejet melegítsd meg. Egy másik edényben a vajat olvaszd fel, szórd rá a lisztet, és kevergetve pirítsd világosra. Öntsd fel a tejjel, dobj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, és főzd sűrűre körülbelül 10 perc alatt.

Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Rakd alulra a cukkinit, arra a csirkemell kerül, majd önts rá besamelt. Tedd rá a paradicsomot, majd újabb réteg cukkini következik. Mehet a tetejére a maradék besamel, és szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Tálaláskor bazsalikommal is megszórhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések