A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cseh Katalin szerint Magyarországon akkor lesz jogállamiság, ha az Orbán-kormányt leváltják 2022-ben

A momentumos hazaáruló a Magyar Narancsnak adott interjút.

Szokásához hiven minden mondatban vagy többször megemlítette a miniszterelnök nevét. Most rendhagyó módon csak ezeket szedtük ki az interjúból:

– Orbán Viktor évek óta ilyen vehemenciával tiltakozik a jogállamiság vizsgálata ellen, azt bizonyítja, hogy nagyon fél attól, hogy ha egy ilyen feltételrendszer életbe lépne, akkor Magyarország az ő rossz kormányzása miatt komoly hátrányt szenvedne el.

–  Magyarország az összes politikai súlyát arra használja fel, hogy Orbán Viktor korrupt rendszerét megvédje a vizsgálatoktól.

– Nehezen tudom elképzelni, hogy Orbán Viktor azt mondja, ne jöjjenek Magyarországra uniós pénzek.

– Szükség van a költségvetés elfogadására, Orbán Viktor nem blokkolhatja ezt örökké, és nem is fogja. Sok kérdésben nem értenek egyet az uniós országok vezetői, de a jogállamiság védelmét és a korrupció elleni küzdelmet szinte mindenki alapvető fontosságúnak tartja, ezt pedig nehéz lesz megtörnie Orbánnak.

– Nagy probléma, és ez Orbánnak is kedvez, hogy semmit nem tudni arról, hogyan zajlik az állam- és kormányfők alkudozása.

– Orbán hátráltatni tudja a tárgyalások előrehaladását, de azt nem tudom elképzelni, hogy a jogállamisági feltétel egyáltalán ne jelenjen meg a végső költségvetésben

– Amíg az Orbán-kormány nem áll le a jogállamisági normák folyamatos megsértésével, ez a kérdés napirenden is marad.

– Az az EU gyengeségét mutatná, hogy miután a vezetői végignézték az Orbán-kormány elmúlt tíz évnyi tevékenységét, nem lennének képesek egy olyan mechanizmust kidolgozni, ami érdemben megakadályozza a korrupciót és a jogállam leépítését.

– Azt se felejtsük el, hogy az orbáni visszaélések egyre látványosabbak.

– Magyarországon akkor lesz jogállamiság, ha az Orbán-kormányt leváltjuk 2022-ben.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések