A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Büntetőeljárás indult a FIFA elnöke ellen

Büntetőeljárás indult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino ellen Svájcban, írja a Sky News.

Júliusban egy különleges ügyészt neveztek ki a korábbi svájci főügyész, Michael Lauber és a világszövetség vezetője, Gianni Infantino közötti kényes ügyek kivizsgálására. Lauber a múlt héten ajánlotta fel lemondását, miután kiderült, hogy az elmúlt években több titkos találkozója is volt régi barátjával, az időközeben FIFA-elnökké választott Infantióval. Lauber eleinte tagadta a találkozók létét, majd azt állította, nem emlékszik, miről beszélgetett a FIFA elnökével. A svájci törvényhozás vizsgálóbizottsága szerint ezzel akadályozta a FIFA körüli korrupciós botrányok feltárását és kivizsgálását.

A svájci szövetségi ügyészeket felügyelő hatóság csütörtökön bejelentette, hogy Stefan Keller különleges ügyész – aki engedélyt kért a főügyész ellen folytatott eljárás megindításához – a találkozókkal kapcsolatban bűncselekményre utaló jeleket talált. Mind Infantino, mind Lauber korábban tagadta a jogsértéseket.

A svájci sportvezető 2016-ban lett a FIFA elnöke, a korrupciós botrányba belebukó Sepp Blattert váltotta a világszövetség élén. A jogász végzettségű Infantino ezt megelőzően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) főtitkára volt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések