A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális állatkínzás: nyílpuskával próbáltak megölni egy kutyát Tárnokon – A csodának köszönhető, hogy Szakáll túlélte a támadást

“Nemcsak a macskáknak, úgy tűnik, Szakáll kutyámnak is több élete van” – mondta Petrik István, akinek az ebe éppen egy súlyos támadás után lábadozik.

Nyílpuskával lőttek meg egy kétéves pulit Tárnok egyik nyugodt kis utcájában hétfőn reggel. Az eset nem az első, és – sajnos feltételezhetjük -, hogy nem is az utolsó.

– Reggel szoktam etetni a kutyákat, de Szakáll nem jött, hiába hívtam. Azt gondoltam, a meleg elől bujkál, de furcsálltam, hiszen ő szokott lenni az első az apja, Pocak előtt – mondta István a Blikknek, akinek a gyermekei találták meg a meglőtt ebet az udvaron.
– Nehezen találtunk orvost, keveseknek van megfelelő felszerelésük egy ilyen sérüléshez. Végül eszembe jutott, hogy az öcsém Angliából mindig Érdre hozza a kutyáit állatorvoshoz, Szakállt itt mentették meg.

István a rendőröket is értesítette a támadásról.

A kiérkező járőrök felvették a jegyzőkönyvet, és lefoglalták a nyilat, mivel:

nagy valószínűséggel célzottan lett a kutyára kilőve egy fegyvernek minősülő számszeríjból.

A hatóságok ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást állatkínzás megalapozott gyanújával. Az állat gazdája a lapnak elmondta, épp egy évvel ezelőtt mérgezték meg hét hónapos komondorát, és úgy tudja, más emberek kutyáját is meglőtték a településen.
– Biztosan beruházunk egy kamerarendszerre, ahogy a szomszédaink is – fűzte hozzá István.

Naponta vizsgálják az ebet

István mindennap viszi az ebet kontrollra a támadás óta. Így, ha az állapota rosszabbra fordulna, azonnal tudnak segíteni az orvosok. Ha minden rendben megy, Szakáll gyógyulása akkor is eltarthat hónapokig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések