A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Borsod: először az asszonyok támadtak egymásra, aztán a férfiaknál előkerült a vasvilla

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A vádirati tényállás szerint a bűncselekmény előzményeként 2018. szeptember elején, Encsen egy család férfi és nő tagjai gyalogoltak az utcán, amikor is ebből a családból

egy nő az utcában lakó másik nővel összeveszett, mire az az udvarukról – kezében egy vascsővel – kiszaladva, rátámadt

az utcán tartózkodó, és egyébként a vitát kezdeményező asszonyra. Dulakodni kezdtek, de egy férfi családtag szétválasztotta őket.

A sértett férfi családjával erre a hangoskodásra lett figyelmes és mentek a vascsővel támadó nő házához feleségével, fiával, valamint még két másik férfival, az utcáról bekiabálva, számon kérték a ház lakóit az incidens miatt.

Erre válaszul

a házban lakó vádlott vasvillát ragadott, kiment az utcára, és amikor a sértett férfihez ért, akkor a vasvillával lendületből a feje irányába szúrt.

A sértett mindkét karját maga elé emelte, így a szúrás a védekező jobb alkarját találta el.

A szúrást követően a sértett családtagjai támadtak a vádlottra, aki a háza felé hátrált, de elesett a cselekmény ezzel abbamaradt.

A sértett sérülése 8 napon belül gyógyuló, azonban aktív védekezési sérülés volt, így a vasvillával történt szúrás ereje és iránya alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására. A súlyosabb következmény elmaradásának az oka a sértett védekezése volt.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések