A barackos-málnás kevert süti az egyszerűség jegyében készül, és sok gyümölccsel az igazi.
Miért kínlódnál kánikulában bonyolult, krémes, habos desszertekkel, ha a kevert sütik is isteniek? Nem kell izgulnod, hogy megromlik-e, ráadásul nagyon gyümölcsös. A puha tészta hozzávalóit a tejfölöspohárral gyorsan kimérheted. A barack és a málna együtt még ellenállhatatlanabbá teszik a sütit.
2 db őszibarack
3 db tojás
1.5 bögre cukor
1 bögre ribizli
1 bögre tejföl
0.75 bögre olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A sütőport vegyítsd a liszttel, és forgasd a tojásos keverékhez. Simítsd a tésztát vajjal kikent, sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a cikkekre vágott barackot és a megmosott, lecsepegtetett málnát.
Tedd 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süsd aranybarnára. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Tálalás előtt vágd fel a sütit, és szórd meg porcukorral.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Miért kínlódnál kánikulában bonyolult, krémes, habos desszertekkel, ha a kevert sütik is isteniek? Nem kell izgulnod, hogy megromlik-e, ráadásul nagyon gyümölcsös. A puha tészta hozzávalóit a tejfölöspohárral gyorsan kimérheted. A barack és a málna együtt még ellenállhatatlanabbá teszik a sütit.
Hozzávalók:
2 bögre liszt2 db őszibarack
3 db tojás
1.5 bögre cukor
1 bögre ribizli
1 bögre tejföl
0.75 bögre olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd hozzá az olajat és a tejfölt, majd dolgozd simára a masszát.A sütőport vegyítsd a liszttel, és forgasd a tojásos keverékhez. Simítsd a tésztát vajjal kikent, sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A tetejére rakd a cikkekre vágott barackot és a megmosott, lecsepegtetett málnát.
Tedd 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süsd aranybarnára. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Tálalás előtt vágd fel a sütit, és szórd meg porcukorral.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések