A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden győzelme a szocializmushoz és a hanyatláshoz vezetne – figyelmeztetett Mike Pence

Az amerikai alelnök szerint Joe Biden programja kapu a radikális baloldaliak számára, mely felismerhetetlenné tenné az Egyesült Államokat.

Mike Pence pénteki beszédében figyelmeztette az amerikai választópolgárokat Joe Biden programjának veszélyére. Pence szerint a volt alelnök elnöki programja trójai falóként szolgálhat a baloldali politika radikálisabb irányainak. Pence a beszédét az 1854-es alapítású wisconsini Ripon Főiskolán tartotta, ahol egy kisebb csoportnak osztotta meg véleményét a közelgő választás kockázatáról, méghozzá arról, hogy a „gazdaság fellendülése a szavazáson múlik”.

„Nem az a kérdés, hogy az Egyesül Államok konzervatívabb vagy liberálisabb, republikánusabb vagy demokratikusabb, vörös vagy kék lesz, hanem hogy Amerika továbbra is Amerika marad-e”

– fogalmazott.

Az alelnök a novemberi választást úgy jellemezte, mint egy útelágazódás, amiből a kiinduló „egyik út a méltóságon, a másik pedig az állam egyre növekvő ellenőrzésén alapszik”.


Mike Pence szerint a Demokrata Párt útja

„a szocializmushoz és a hanyatláshoz vezet”.

Az alelnök Joe Biden demokrata elnökjelöltet, mint egy „szerencsétlent” ábrázolta, akire Bernie Sanders radikálisan baloldalibb szenátor rá tudja erőltetni akaratát. „Úgy hittem Joe Biden gondolatai fognak vezető helyet szerezni a demokrata programban, azonban sajnálattal láttam, inkább Sanders elképzelései domináltak” – fogalmazott. Pence kiemelte, hogy Biden nem más, mint egy trójai faló azoknak a gondolatoknak, amiket Sanders és a Demokrata Párt radikálisan baloldalibb személyiségei képviselnek, mely súlyos fenyegetés az Egyesült Államokra nézve. Az alelnök szerint egy ilyen program könnyen felismerhetetlenné változtathatja Amerikát.

„Nem meglepő tehát, hogy a szociáldemokrata Sanders felsorakozott Biden mögött és olyan embernek nevezi, aki közel egy évszázada a legprogresszívebb és könnyen átalakíthatja az országot”

– jelentette ki.

Az alelnök szerint a Bide-Sanders tandem a szocializmus és a hanyatlás útjára állíthatja az Egyesült Államokat. Amennyiben megválasztják Joe Bident, 78 évével ő lesz a valaha volt legöregebb hivatalba lépő elnöke az Egyesült Államoknak. Biden korábban már kijelentette, hogy ebben az esetben nem fog második ciklusra törekedni. Az elnökjelölt kampányának egyik vezető figurája decemberben adott interjút a Politico-nak, ahol úgy fogalmazott ez a fajta hozzáállás jót tesz Biden népszerűségének.

„Biden egy eszköz arra, hogy az Egyesült Államok megszabadulhasson Donald Trumptól, egy négy év, mely alatt kinevelődhetne egy új generációja a vezetőknek”

– jelentette ki.

Pence Biden elképzelésével kapcsolatban megállapította, hogy a demokrata elnökjelölt átmenetinek nevezi magát, azt viszont senki nem tudja mi lesz az átmenet eredménye.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések