A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BÉT - Vegyesen zártak a vezető részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 184,68 pontos, 0,52 százalékos emelkedéssel, 35 932,39 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 4,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy enyhén negatív hangulatban indult a nap az Európai Bizottság kedden publikált, lehangoló jelentése miatt, amelyben a testület tovább rontotta idei és jövő évi GDP-várakozását. Emellett a koronavírus-járvány gyors terjedése - már mintegy 12 millió regisztrált megbetegedés van világszerte, ebből közel 3 millió az Egyesült Államokban - is rontotta a hangulatot - tette hozzá.

A vezető üzletkötő szerint a forgalom nagyon alacsony volt, ez azonban betudható annak, hogy a jövő héten indul a második negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, emiatt kivárnak a befektetők. A leggyengébb időszakra vonatkozó jelentések érkeznek, a piaci szereplők azt fogják figyelni, mernek-e már várakozásokat megfogalmazni az év hátralévő részére a cégek - mutatott rá.

A devizapiaccal kapcsolatban kiemelte, hogy a negatív hangulatban a forint 356-ig gyengült az euróval szemben, majd délután egy hangulatváltás után újra megjelent némi kockázatvállalási hajlandóság a devizapiacon, így a euró/forint jegyzés is vissza tudott menni 355 alá.

A Mol 44 forinttal, 2,41 százalékkal 1866 forintra erősödött, 840,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,18 százalékkal 10 920 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,52 százalékkal 381 forintra gyengült, forgalma 31,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,60 százalékkal 6695 forintra nőtt, forgalmuk 818,7 millió forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3402,34 ponton zárt szerdán, ez 45,36 pontos, 1,32 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések