A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bazsalikom, fahéj, édeskömény, gyömbér - ezeket is használhatjuk gyomorbántalmakra

Ha úgy érezzük, hogy rossz a gyomrunk, esetleg émelygünk és hányingerünk van, akkor nem csak a gyógyszeres fiókunkban kereshetjük a megoldást. Léteznek természetes módszerek is az ilyen problémák enyhítésére, ráadásul igen hatékonyak.

Bazsalikom

Ez a fűszernövény nem csak arra jó, hogy az olaszos jellegű ételeket, salátákat ízesítsük vele. Nagyon jól jöhet olyankor is, amikor kavarog a gyomrunk vagy görcsöl, illetve fokozott gázképződést tapasztalunk. A bazsalikom linolsavat tartalmaz, amely közismerten gyulladáscsökkentő hatású. Egy fél teáskanál szárított vagy néhány friss bazsalikomlevelet forrázzunk le, hagyjuk ázni 10 percig, majd szűrjük le, és igyuk meg.

Fahéj

Az isteni illatú fahéjat a leggyakrabban sütemények vagy keleties jellegű ételek fűszerezésére használják, de nem csak erre jó.  Nagyszerű természetes gyulladáscsökkentő, remek az emésztőrendszeri gyulladások, illetve a hányinger enyhítésére is. A benne lévő cinnamaldehid nevű anyag hatékonyan pusztítja el a többek között a gyomorfekélyért is felelős H. pylori baktériumokat.

Édeskömény

A jellegzetes, ánizsos ízű fűszernövényt régóta használják már felfúvódás, hányinger és emésztési zavarok kezelésére. Emellett a premenstruációs szindrómát kísérő hasi görcsök ellen is hatékony lehet. Főzhetünk belőle teát, vagy akár az olajából is tehetünk a nyelvünk alá, viszont arra figyeljünk, hogy mindenképpen jó minőségű, ellenőrzött forrásból származó olajat vásároljunk. A használat előtt mindig végezzünk bőrtesztet a csuklónk belső oldalán, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat.

Gyömbér

A gyömbérben található gingerol hatékony gyulladáscsökkentő, segít enyhíteni a hányingert, hányást és az emésztési zavarokat, illetve a gyulladásos emésztőrendszeri betegségeket. A gyömbérből készült teát válasszuk, ne pedig a gyömbéres üdítőitalt, mert abban sok a cukor!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések