A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bányanyitás miatt lemondott a pilismaróti polgármester

Lemondott Pergel István Csaba, Pilismarót független, de a Fidesz által támogatott polgármestere, értesült helyi forrásokból az Átlátszó.

A polgármester azért távozik, mert egy sokáig eltitkolt bányaterv miatt felhorgadt a népharag a lakossági fórumon. Sok helyi lakos múlt péntekig egyáltalán nem hallott arról, hogy a településen folyamatban van egy homok-kavics bánya megnyitása. A hír csak a lakossági fórum meghirdetésével vált nyilvánossá – írja a 24.hu.

Lényegében az utolsó pillanatban került nyilvánosság elé, hogy 1,2 millió négyzetméteren terveznek új kavicsbányát a Duna-partra vezető út mentén

– áll egy múlt hét végén indított petícióban, amelyet már több mint 1400 ember írt alá.

A lakossági fórumon forrt a levegő, kifütyülték a fideszes országgyűlési képviselőt. A tervek szerint ugyanis a vállalkozás három hektárnyi területen kivágná a fákat is.

A bánya megnyitásához szükséges környezeti hatásvizsgálat tavaly decemberben indította el a Tatabányai Járási Hivatal. A hivatalos közlemény szerint a GM-PRO Kft. a „Pilismarót homok-kavics” kutatási területen, vízi szállításra alapozva kíván külszíni bányát nyitni.

Idén januárban a környezeti hatásvizsgálati eljárásnak része volt egy közmeghallgatás, amelyet Tatabányán tartottak meg. Aztán a bányavállalkozó elfogadott kutatási zárójelentés alapján a Pest Megyei Kormányhivatal május 27-i határozata bányatelket állapított meg Pilismarót Duna parti területen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések